Tekstuniverset logo
Kurs

Digitalt! Barnelitteratur-kurs med Gro Dahle

Hvordan komme i gang med en fortelling? Hvordan dytte språket fram? Hvordan få armen til å skrive? Vi har kanskje tanker, ideer, mulige prosjekter, ting vi har lyst til å formulere, men det er ofte vanskelig å sette i gang – på egenhånd.

  • StedDigitalt-Barnelitteratur-kurs-med-Gro-Dahle-178485
  • Undervisningstid8 tirsdagskvelder fra kl. 18.00. til 21.00 20. august til 8. oktober
    8 kvelder
  • Siste kursdag08.10.2024
  • Pris6000 kr
    Ledige plasser

Det er det vi har skrivekurs til, å få dette dyttet, dette lille, forsiktige presset i form av oppgaver og metoder. Det kan inspirere med skriveleker, å bli kjent med og prøve ut ulike skrive-verktøy og skrive-strategier! I dette barnelitteraturkurset skal vi jobbe med barneprosa (barneroman, noveller for barn), barnedikt og fortellinger til bildebøker. Det trenger ikke bli et manus. Det handler mer om å komme i gang, å være i språket, å ha det gøy med skriving! Innhold: Deltagerne blir kjent med skrivehåndverkets verktøykasse, og vi går gjennom en mengde teknikker, leker og oppgaver og metoder knyttet til de ulike teksttypene i barnelitteraturen slik som barneroman / barneprosa, bildebok, barnedikt, fabler, eventyr. Det kan være interessant for både de som er skrivelystne og som har lyst til å skrive for barn eller for lærere som har lyst på morsomme oppgaver for barn eller for barnelitteraturinteresserte som har lyst til å lære seg mer om barnelitteraturens ulike sjangre og stiler. Kurset går ut på å lære grep, metoder, teknikker, tilnærmingsmåter og sjangre gjennom å gjøre oppgaver, fokus på oppgaver, skrive tekster. Program: 1. gang barneprosa og troper. 2. gang Minner og karakter-projeksjoner. 3. gang Å skrive et barn + atypiske barn. 4. gang Motor (hemmeligheter, konflikter, kontraster). 5 . gang Synsvinkel, perspektiv, ståsted, stemme. 6. gang Bildebok. 7. gang Barnedikt: språklige bilder. 8. gang Barnedikt: bruksdikt, oppskriftsdikt, syngende tekster. Interaktivt kurs Rett før kursstart får dere en zoomlink som dere bruker hver kurskveld. De digitale kursene til Gro Dahle er interaktive så det blir derfor ikke tatt opptak av kursene. Det er et kurs i real-time og skal være et rom der folk deler tekster. Pdf-ene blir heller ikke delt Målgruppe for kurset: Alle som ønsker å skrive barnelitteratur eller skrive fram et barn i voksenlitteratur. Forkunnskaper: Det kreves ingen forkunnskaper eller skriveerfaring Vi går ut fra 10-15 deltagere på dette kurset. Skulle det bli færre deltagere må vi gå ned på antall undervisningstimer. Gavekort: Gi eller ønsk deg et gavekort på skrivekurs. Vi arrangerer skrivekurs for enhver smak. Ta kontakt så kan vi lage et spesialtilpasset skrivekurs.

Påmeldingskjema

Pris: kr

* Må fylles ut

Hei, for å fullføre betalingen blir du sendt til en betalingsløsning. Når betalingen er utført vil du komme tilbake hit hvor du får en bekreftelse. Bekreftelse vil også bli sendt til deg pr. epost.