GRO DAHLE har skrivekurs i mange ulike sjangre: Dikt, prosa, tekst til bilde, faglitteratur, barnelitteratur og tilbakemeldingskurs. Hun har utgitt over 50 bøker i ulike sjanger og holdt skrivekurs på universiteter, høyskoler, kunstakademier i Norge og Sverige. Hun har holdt kurs for små og store barn.
Å skrive dikt, å være i diktet, prøve ut ord, tanker, metoder, leke og undersøke! Dette kurset er en vei inn i språket, både som leser og som dikter, og vi skal inn i diktets historie, prøve ut teknikker og grep og få tekstene våre til å synge og overraske!
Vi tilbyr digitalt prosakurs på kveldstid med Gro Dahle. Prosa er hverdagsspråk slik det snakkes og skrives. Og dette prosakurset handler om å skrive fortellinger, fortelle fram karakterer, beskrive steder og hendelser, gjøre historier ut av minner.
Å skrive prat! Å skrive samtaler! Men hvordan få karakterer til å snakke? Hvordan skape stemme, muntlig tale? Alle mennesker har sin helt egne måte å snakke på, et personlig uttrykk som kan være en signatur.
Hva er kjernen i skjønnlitteratur, i film og teater, i dikt, i romaner og noveller? Det er karakteren! Stemmen! Hovedpersonen! TA KONTAKT HVIS DU VIL HA BESKJED OM KURSET BLIR SATT OPP IGJEN.
Hvordan komme i gang med en fortelling? Hvordan dytte språket fram? Hvordan få armen til å skrive? Vi har kanskje tanker, ideer, mulige prosjekter, ting vi har lyst til å formulere, men det er ofte vanskelig å sette i gang – på egenhånd.
Vi tilbyr digitalt igangsettingskurs med Gro Dahle. Dette skrivekurset er et grunnkurs i kreativ skriving, et igangsettingskurs, et idékurs, et lete-etter-prosjekt-kurs hvor dere kan samle-råmateriale og ideer til eget skrivearbeid.
Tekst og bilde er et spennende område. Bildet er ofte det første vi ser, men ord gir retning, dybde, løft, utvider, vinkler, åpner, får oss til å le eller bli berørt! TA KONTAKT HVIS DU VIL HA BESKJED OM KURSET BLIR SATT OPP IGJEN
Prosakurs: å komme i gang med fortellinger, å tenke synvinkel, ståsted og perspektiv, å jobbe med motor og framdrift, replikkvekslinger, dramaturgi. Å prøve ut fortellinger, å undersøke fortellerstrukturer, å skape situasjoner og forankre i tid og sted.