Tekstuniverset logo
Kurs

Digitalt "Å skrive fram en karakter" med Gro Dahle

Vi tilbyr digitalt skrivekurs med Gro Dahle - å skrive fram en karakter. I skjønnlitterær prosa, i biografier, historiske tekster og i journalistiske portretter er karakteren kjernen. Det handler om å løfte fram et levende menneske, en stemme, en personlighet.

  • StedDigitalt-a-skrive-fram-en-karakter-med-Gro-Dahle-199581
  • UndervisningstidTirsdag 9. januar, 16. januar, 23. januar, 30. januar, 6. februar, 13. februar, 20. februar. 28. februar Kl. 18.00 til 21.30 hver kveld
    8 kvelder
  • Siste kursdag28.02.2024
  • Pris5000 kr
    Ledige plasser

Innhold: Noen som bærer innholdet i teksten, noen som kroppsliggjør tanker og følelser, konflikter og hemmeligheter. Kurset gir en mulighet for å jobbe med både fag og skjønnlitterær prosa, voksenprosa og barneprosa. Det er ting å lære og oppgaver som kan vise grep, teknikker og metoder. Dessuten vil dette være et produksjonskurs hvor tekster blir skrevet både på kurset og mellom kurskveldene i mellomperiodene. Mange ønsker seg et kurs for å skrive videre på egne prosjekter, for å produsere tekster og bli dyttet i gang, andre ønsker seg et skrivekurs, mest fordi det er gøy å gjøre oppgaver og gøy å være i en sammenheng hvor det skrives og leses opp og hvor vi lytter til hverandres tekster og ser språket utfolde seg. Det vil være åtte kursdager på tre og en halv time. Det vil bli gitt oppgaver som deltagere kan gjøre fra den ene gangen til neste, og kurset vil starte med en tekstgjennomgang hvor disse oppgavene blir lest og får tilbakemelding. Denne første gjennomgangen varer som oftest én og en halv time, deretter følger skrivekurs-temaet og oppgaver vil bli knyttet opp til dette emnet, og til slutt blir det en kort gjennomgang av dagens nyskrevne tekster. Program (8 ganger x 3 1/2 time): 1. gang - Å basere karakterer på minner og historiske skikkelser, forankring 2. gang - Å vri på levende modeller, karikaturer av mennesker vi vet om 3. gang - Å skape karakterer gjennom tilfeldigheter tilfeldige utgangspunkt og projeksjoner 4. gang - Synsvinkelen og ståstedet til en karakter, kameravinkel, å se og bli sett 5. gang - Barnekarakteren, å skrive et barn 6. gang - Stemmen og personligheten til en karakter 7. gang - To karakterer: iboende konflikter, underliggende hemmeligheter, kontraster 8. gang - Ikoner og arketyper, mytologiske figurer Interaktivt kurs De digitale kursene til Gro Dahle er interaktive så det blir derfor ikke tatt opptak av kursene. Det er et kurs i real-time og skal være et rom der folk deler tekster. Pdf-ene blir heller ikke delt Målgruppe for kurset: Alle som ønsker å skrive fram en karakter. Det kan være en karakter i en roman, novelle (for barn eller voksne) eller du kan skrive fram egne minner. Kurset er for nybegynnere, erfarne skribenter og forfattere. Litt om digitalt kurs: Dette kurset er digitalt og foregår på zoom. Deltagerne får en link og kan koble seg på og være sammen i det digitale rommet. Det høres kanskje stusselig ut å ha kurs digitalt, men jeg syns faktisk det blir forbausende personlig og nært. Facebook-gruppe: Vil du være med i hemmelig facebook-gruppe for alle som skal på dette kurset? For å kunne legge deg til må du enten være facevenn med Jorunn Greiff Solli, eller følge Tekstuniversets faceside. Absolutt ikke nødvendig å være med i gruppa. Bare en mulighet. Alle beskjeder kommer på mail.

Påmeldingskjema

Pris: kr

* Må fylles ut

Hei, for å fullføre betalingen blir du sendt til en betalingsløsning. Når betalingen er utført vil du komme tilbake hit hvor du får en bekreftelse. Bekreftelse vil også bli sendt til deg pr. epost.