Tekstuniverset logo
Om Tekstuniverset

Om Tekstuniverset

Tore Strand Olsen er en av landets mest erfarne kursholdere innen tegneserier. Han har utgitt bøker og hefter om å skrive og tegne egne serier og har bloggen: tegneseriekurs.com Han er tegneserieskaper og har bidratt i blader som Pyton, Pondus, Forresten og Rutetid. Han har også tegnet bøkene Jeg, Arne Næss (2001), Blått Blod (2004), Tegneserienes Historie (2015) og Tegn Serier! (2017). I tillegg til tegneserier har han jobbet med illustrasjon og animasjon.

Joakim Kjørsvik er en prisvinnende forfatter som har gitt ut flere skjønnlitterære bøker innenfor mange sjangre. Han er også gjendikter og kritiker. De siste femten årene har han holdt hundrevis av kreative skrivekurs. Kjørsvik har holdt kurs på de fleste klassetrinn i den norske skolen. Han har hatt kurs på psykiatriske institusjoner og i fengsler, på festivaler og i privat regi. Sammen med Endre Ruset har han skrevet barnebok og laget barnemusikal.

Gro Dahle holder skrivekurs i mange ulike sjangre: Dikt, prosa, tekst til bilde, faglitteratur, barnelitteratur. Hun har holdt skrivekurs på universiteter, høyskoler, kunstakademier i Norge og Sverige – for små og store barn, studenter, lærere og skrivelystne. Selv om hun startet som skrivekurslærer i 1987, har hun også skrevet over søtti bøker av alle slag, diktsamlinger, prosabøker og bildebøker for voksne og barn, såkalt allalderlitteratur. Hun har også skrevet fagbøker, sangtekster, operaer og teaterstykker. Bøkene er oversatt til mange språk, og det har blitt mange litterære priser.

BJARTE BREITEIG har gitt ut tre kritikerroste novellesamlinger Fantomsmerter, Surrogater og Folk har begynt å banke på. Hans første roman Mine fem år som far vakte stor oppsikt og høstet svært gode kritikker da den kom i 2014. I 2020 kom han med sin andre roman Tøyeneffekten. Den fikk strålende mottagelser av anmeldere og lesere. Breiteig har bred erfaring med undervisning i kreativ skriving, og har vært leder for Aschehougs forfatterskole.

Kristin von Hirsch er forfatter, fotobasert billedkunstner, grafisk designer og kursholder. Hun står blant annet bak de fire bestselgende bøkene om Barndom på 50-60-70- og 80-tallet, en ungdomsroman, ”Med på leken” (Gyldendal), og en filosofisk undringsbok for barn, ”Hvem vet, om sannhetens utallige ansikter” (Vega forlag). Utdannet bibliotekar og manusforfatter med en master i filosofi og religion. Kristin har vært tilknyttet kurssenteret Nestor (https://www.nestorkurs.com) i en årrekke der hun underviser i skrive- og minneteknikker og eksistensfilosofi, og tidligere også foto. Hun utdanner seg nå til filosofisk praktiker. Se også hennes nettside (www.kristinvonhirsch.no).

VERONIKA GLITSCH er Klesdesigner, Redesigner & Målsømskredder og har en PhD "Fit step in ready-to-wear clothing Towards a reduction of garment disposal in view of sustainability". Gå gjerne inn på facesiden hennes for å se hvor vakre, kule, stilige klær hun designer.

BRITA SKYBAK er utdannet ved akademiet og har vært aktiv kunstner siden 1995 (www.skybak.net). Hun har undervist ved Oslo katedralskole i kunst, vært gjestelærer på kunstskoler og har også hatt kurs for voksne uten kjennskap faget. TEGNEKURS FOR NYBEGYNNERE med Brita Skybak på Kommandanten på Hovedøya (båt fra Oslo) Lørdag 9. og søndag 10. april 2021 klokka 11 - 18 begge dager.

Synne Sun Løes er utdannet psykiatrisk sykepleier. Hun debuterte i 1999 med boka Yoko er alene. For ungdomsromanen Å spise blomster til frokost fra 2002 vant hun Brageprisen (åpen klasse). Denne boken ble også nominert til Norsk litteraturkritikerlags barnebokpris. Boken er den første norske roman som er oversatt direkte fra norsk til koreansk.

Kjersti Wold er norsk fag- og skjønnlitterær forfatter, skrivepedagog og foredragsholder. Det skjønnlitterære forfatterskapet hennes retter seg mot barn, ungdom og voksne. Kjersti Wold har holdt kurs sammen med Geir Vang i 14 år, og de har jobbet dyptgående med Enneagrammet siden 2013. Sammen driver de Noesis – senter for kreativitet og kommunikasjon. Kurset er et samarbeid mellom Noesis og Makani Kurs og Coaching,

TRUDE MARSTEIN på forfatterstudiet i Bø og i Tromsø, på Skrivekunstakademiet i Bergen, på Nansenskolen på Lillehammer. Hun debuterte i 1998 med prosasamlingen Sterk sult, plutselig kvalme som hun fikk Tarjei Vesaas` debutantpris for. Senere har hun utgitt romaner, essays og en barnebok, og hun har mottatt flere priser for sitt forfatterskap, blant annet Kritikerprisen i 2006 for romanen Gjøre godt. Trude Marstein fikk i fjor strålende kritikker for Så mye hadde jeg, en roman om den aldri hvilende lengselen etter et liv rikt på tilhørighet, lidenskap og mening – men også om følelsen av at alt glipper.

Endre Ruset (født 1981 i Molde) Debuterte som lyriker i 2001. Tematikken i poesien, som har sparsomt med rim og tegnsetting, dreier seg gjerne rundt barndom, mellommenneskelige forhold og erotikk. Sammen med Peder Samdal er han redaktør av det nettbaserte tidsskriftet Olympiastadion.  

Ninni Nyhus (f. 1993) er en kunstner og forfatter som bor i Oslo. Hun har utdannelse fra Westerdals (2015) og kunstakademiet ved Kunsthøyskolen i Oslo (2021). Ninni har jobbet med humor- og performancevideoer og lagd diverse musikkvideoer for blant annet Karpe og Emilie Nicolas. I 2021 kom hennes første bok «Jeg fant en måne i navlen». I den skriver hun absurd og nært om kvinnekropp, merkelige, små menn og fjellvidda. Boka fikk mye oppmerksomhet da den kom og god kritikk, blant annet klassekampen. Hennes andre bok kommer i år.

Tore Strand Olsen er en av landets mest erfarne kursholdere innen tegneserier. Han har utgitt bøker og hefter om å skrive og tegne egne serier og har bloggen: tegneseriekurs.com Han er tegneserieskaper og har bidratt i blader som Pyton, Pondus, Forresten og Rutetid. Han har også tegnet bøkene Jeg, Arne Næss (2001), Blått Blod (2004), Tegneserienes Historie (2015) og Tegn Serier! (2017). I tillegg til tegneserier har han jobbet med illustrasjon og animasjon.

Camilla Bogetun Johansen er forfatter og kursholder. Hun debuterte i 2021 med romanen «Egen maske først» på Cappelen Damm