Tekstuniverset logo
Kurs

Digitalt barnelitteratur-kurs med Ninni Nyhus og Gro Dahle

Hvordan komme i gang med en fortelling? Hvordan dytte språket fram? Hvordan få armen til å skrive? Vi har kanskje tanker, ideer, mulige prosjekter, ting vi har lyst til å formulere, men det er ofte vanskelig å sette i gang – på egenhånd.

  • StedNettbasert
  • Undervisningstid8 torsdager fra kl. 18. til 21:30 16. mars 23. mars 30. mars Påskeferie 13. april 20 april 27. april 4. mai 11. mai
    8 dager
  • Siste kursdag11.05.2023
  • Pris5000 kr
    Ledige plasser

Det er det vi har skrivekurs til, å få dette dyttet, dette lille, forsiktige presset i form av oppgaver og metoder. Det kan inspirere med skriveleker, å bli kjent med og prøve ut ulike skrive-verktøy og skrive-strategier! I dette barnelitteraturkurset skal vi jobbe med barneprosa (barneroman, noveller for barn), barnedikt og fortellinger til bildebøker. Det trenger ikke bli et manus. Det handler mer om å komme i gang, å være i språket, å ha det gøy med skriving! Innhold: Deltagerne blir kjent med skrivehåndverkets verktøykasse, og vi går gjennom en mengde teknikker, leker og oppgaver og metoder knyttet til de ulike teksttypene i barnelitteraturen slik som barneroman / barneprosa, bildebok, barnedikt, fabler, eventyr. Det kan være interessant for både de som er skrivelystne og som har lyst til å skrive for barn eller for lærere som har lyst på morsomme oppgaver for barn eller for barnelitteraturinteresserte som har lyst til å lære seg mer om barnelitteraturens ulike sjangre og stiler. Kurset går ut på å lære grep, metoder, teknikker, tilnærmingsmåter og sjangre gjennom å gjøre oppgaver, fokus på oppgaver, skrive tekster. Program: 1, gang Barneprosa og karakter :Gro og Ninni 2. gang Synsvinkel og konsegrokvent barneperspektiv: Gro 3. gang Det atypiske barnet: 4. gang Troper, ikoner, arketyper og grunnfortellinger 5. gang Motor og dramaturgi: gro 6. gang Barnedikt: bruksdikt, oppskriftsdikt: Ninni 7. gang Barnedikt: språklige bilder: Ninni 8. gang Bildeboka: Gro Litt om kursholderne: Målgruppe for kurset: Alle som ønsker digitalt skrivekurs om barnelitteratur. Forkunnskaper: • Det kreves ingen forkunnskaper eller skriveerfaring Gavekort: Gi eller ønsk deg et gavekort på skrivekurs. Vi arrangerer skrivekurs for enhver smak. Ta kontakt så kan vi lage et spesialtilpasset skrivekurs.

Påmeldingskjema

Pris: kr

* Må fylles ut

Hei, for å fullføre betalingen blir du sendt til en betalingsløsning. Når betalingen er utført vil du komme tilbake hit hvor du får en bekreftelse. Bekreftelse vil også bli sendt til deg pr. epost.