Tekstuniverset logo
Kurs

Digitalt skrivekurs om essay-sjangeren med Ida Lødemel Tvedt

På dette kurset får man utvikle sine egne skriveprosjekt og lære om ulike essay-tradisjoner. Kurset passer for alle som vil forsøke å skrive et essay, eller en annen form for ikke-fiktiv tekst. Både erfarne og uerfarne skribenter er velkomne.

  • StedDigitalt-skrivekurs-om-essay-sjangeren-med-Ida-Lod-212849
  • Undervisningstid17. , 24., 31., januar og 7. februar Kl. 18 til 21 hver kveld
    4 kvelder
  • Siste kursdag07.02.2024
  • Pris4200 kr
    Ledige plasser

Kursbeskrivelse: Kurset passer for alle som vil forsøke å skrive et essay, eller en annen form for ikke-fiktiv tekst, både erfarne og uerfarne skribenter. Deltakere sender inn et utkast i forkant og får fyldig tilbakemelding i plenum, hovedsakelig fra kurslederen, men også fra hverandre. Vi kommer til å snakke om ulike essayistiske tradisjoner og virkemidler, og bruke det vi lærer til å gjøre radikale omskrivinger av våre egne tekster. De teoretiske delene av kurset vil ta direkte utgangspunkt i deltakernes skriveprosjekter. Gjennom denne verkstedsmodellen får vi også trening i å gi fruktbar tilbakemelding til andre, noe som igjen spisser evnen vår til å redigere våre egne tekster. Deltakerne sender inn utkastene sine til jorunn(a)tekstuniverset.no halvannen uke før kurstart slik at alle i gruppen får anledning til å lese hverandre. Utkastene bør være mellom 2 og 10 sider. Litt om kursholderen: Ida Lødemel Tvedt er journalist og forfatter med en tverrfaglig bakgrunn i filosofi, politisk teori, kunst og litteratur. Essayene hennes har stått på trykk i blant annet N+1, Guernica, Das Magazin, The Dial, Vagant, Vinduet og Dag og Tid. Hun debuterte med essayboken "Marianegropen" i 2019, og ble tildelt Arne Hestenes' journalistpris i 2021. Tekstene hennes jobber med å forankre filosofiske og ideologiske tankeeksperimenter i konkrete hendelser, samtaler, artefakter og erfaringer, og å ta i bruk typisk skjønnlitterære virkemidler uten å tre utenfor sakprosaens grenser. Hun har en MFA i Nonfiction fra Columbia University og har undervist i essayistikk siden 2015. Deltagere Max antall deltagere: 12 (Dersom det blir færre enn 12 deltager går vi ned på antall undervisningstimer) Ved for få påmeldte, forbeholder vi oss retten til å avlyse kurset Gavekort: Gi eller ønsk deg et gavekort på skrivekurs. Vi arrangerer skrivekurs for enhver smak. Ta kontakt så kan vi lage et spesialtilpasset skrivekurs.

Påmeldingskjema

Pris: kr

* Må fylles ut

Hei, for å fullføre betalingen blir du sendt til en betalingsløsning. Når betalingen er utført vil du komme tilbake hit hvor du får en bekreftelse. Bekreftelse vil også bli sendt til deg pr. epost.