Tekstuniverset logo
Kurs

Kritikk og kjærlighet. Skrivekurs med Kjersti Wold

Kunsten å håndtere den indre kritiker Dette er et litt annerledes skrivekurs, som kan gi ny innsikt både skrivefaglig og menneskelig.

  • StedHotell Borge ved Husøysundet
    Husøyveien 29, 3132 Husøysund
  • UndervisningstidOppstart lørdag klokka 11:00 Lunsj: 13:30 Middag: Klokka 20:00 Søndag: Frokost klokka: 08.30 Kursstart: 09.30 Lunsj: 12:30 Kurset avsluttes ca kl. 16:00
    1 helg
  • Siste kursdag-
  • Pris5200 kr
    På forespørsel

Innhold: På dette kurset undersøker vi, ved hjelp av skriving, muligheter for å blir mer fri fra belastende mønstre og åpne for større grad av kjærlighet, i denne sammenhengen forstått som varme og vennlighet både ovenfor andre og en selv. Kritikk er noe som tapper oss for overskudd og livskraft. Det gjelder enten vi retter kritikken utover eller mot oss selv. På dette kurset undersøker vi, ved hjelp av skriving, muligheter for å blir mer fri fra belastende mønstre og åpne for større grad av kjærlighet, i denne sammenhengen forstått som varme og vennlighet både ovenfor andre og en selv. Det vil bli brukt teknikker både fra helsefremmende skriving og skjønnlitterær skriving. Kursleder Kjersti Wold sier selv om dette kurskonseptet. «Jeg kjenner godt til den belastningen det er å gnage på seg selv i form av selvkritikk og selvfordømmelse. Jeg vet hvor lammende det kan virke på både skriving og kreativ utfoldelse generelt. Dette kurset henvender seg ikke til mennesker som vil dyktiggjøre seg innen skrivefaget, men som ønsker å få det bedre med seg selv. En ledestjerne for meg i forbindelse med dette kurset er begrepet «maitri», som handler om vennlighet og raushet ovenfor en selv. Slik jeg ser det vil kontakten til «maitri» naturlig generere vennlighet og raushet ovenfor andre, noe jeg personlig tror at verden virkelig trenger. Kjersti har utgitt 20 bøker i ulike sjangre, og er en av Norges mest etterspurte skrivepedagoger. Kurset finner sted på stemningsfulle Borge Hotell, som er vakkert plassert ved kysten utenfor Tønsberg. (For de som ikke lar seg skremme av litt lav badetemperatur, anbefales det å ta med badetøy.) Tidspunkt: 4. og 5. mars med oppstart klokken 11.00 på lørdagen og avslutning klokken 16.00 på søndagen Pris: 5200,- som utover kurset inkluderer overnatting i enerom, en frokost, to lunsj-buffeter og en middag, samt kaffe/te, frukt og kake i kurslokalet. Det er prisreduksjon på 500,- for studenter, for par, for venninner eller deltakere som er i familie med hverandre.

Henvendelse

* Må fylles ut