Tekstuniverset logo
Kurs

Lær å tegne med kull med Brita Skybak

Vi tilbyr kurs i å tegne med kull med Brita Skybak. Malerisk tegning med lys og mørke. Du vil ut i fra et enkelt motiv få innspill til hvordan du kan skape en helhet og lage et bilde.

  • StedHovedøya
  • UndervisningstidKurset holdes i Kommandantboligen på Hovedøya utenfor Oslo En liten båtur fra Aker Brygge Lørdag og søndag kl 11:00 - 18:00
    1 helg
  • Siste kursdag28.04.2024
  • Pris2500 kr
    Ledige plasser

Innhold: Vi jobber med kullet både i flaten og til å til å lage fremheve tredimensjonal form. Vi prøver ut ulike teknikker mht. sort hvit valør og ulike flater som oppstår ved enkel utforskning. Det kan være en rask teknikk og en langsom. Dere tar med tre ting hjemmefra: Dere tar med tre ting hjemmefra: En gjendstand som betyr noe for dem- et redsksp- og eventuelt sort hvitt foto utskrift Brita tar med tegne materialer, og dere tar med en A3 tegneblokk (ikke skisse). Hun tar med med A2 også hvis noen vil prøve større format. Jeg tar også med flytende tusj- så kan vi også prøve blandingsteknikk. Lavering og kull. Hun vil gi en inspirasjonsforelesning. Kull: Kullstiftene lages av tynne eller halvtynne grener av løvtre som bøk, lind eller piletre, men også bambus, pakkes tett sammen i en lukket boks, som glødes buntvis i en lukket beholder til de er helt forkullet. Å tegne ved hjelp av kull, er en gammel aktivitet, som går tilbake til førhistorisk tid. Kullet var en av bestanddelene i hulemalerier. Strekene ble trolig forsterket med at kull ble knust og tilsatt vann eller dyrefett, slik at det ble grøtaktig og så smurt på med fingrene. Jeg tenkte at dere kan utforske ulike måter å bruke kullet på. Jeg viser noen eksempler av andres kulltegninger mht. bruk av valør (toner i lys og mørke) strek og flater. Litt om kursholder: Brita Skybak er utdannet ved akademiet og har vært aktiv kunstner siden 1995 www.skybak.net. Hun har undervist ved Oslo katedralskole i kunst, vært gjestelærer på kunstskoler og har også hatt kurs for voksne uten kjennskap faget. Facebook-gruppe: Vil du være med i hemmelig facebook-gruppe for alle som skal på dette kurset? For å kunne legge deg til må du enten være facevenn med Jorunn Greiff Solli, eller følge Tekstuniversets Facebookside. Absolutt ikke nødvendig å være med i gruppa. Bare en mulighet. Alle beskjeder kommer på mail. Målgruppe for kurset: Alle som vil lære å tegne med kull Nivå: • Nybegynner nivå Kursmateriell: • Deltagerne tar med A3 tegneblokk • Brita tar med annet utstyr Gavekort: Gi eller ønsk deg et gavekort på tegnekurs eller skrivekurs. Ta kontakt så kan vi lage et spesialtilpasset skrivekurs.

Påmeldingskjema

Pris: kr

* Må fylles ut

Hei, for å fullføre betalingen blir du sendt til en betalingsløsning. Når betalingen er utført vil du komme tilbake hit hvor du får en bekreftelse. Bekreftelse vil også bli sendt til deg pr. epost.