Tekstuniverset logo
Kurs

Lær og tegne med kull med Brita Skybak. Dagskurs

Vi tilbyr kurs i å tegne med kull. Malerisk tegning med lys og mørke. Du vil utifra et enkelt motiv få innspill til hvordan du kan skape en helhet og lage et bilde.

  • StedGjettum gård
    Gjettumveien 125, 1346 Gjettum
  • UndervisningstidKl 11 til 18
    9 timer
  • Siste kursdag08.10.2023
  • Pris1200 kr
    Ledige plasser

Innhold: Vi jobber med kullet både i flaten og til å til å lage fremheve tredimensjonal form. Vi prøver ut ulike teknikker mht. sort hvit valør og ulike flater som oppstår ved enkel utforskning. Det kan være en rask teknikk og en langsom. Jeg vil gi en inspirasjonsforelesning. Kullstiftene lages av tynne eller halvtynne grener av løvtre som bøk, lind eller piletre, men også bambus, pakkes tett sammen i en lukket boks, som glødes buntvis i en lukket beholder til de er helt forkullet. Å tegne ved hjelp av kull, er en gammel aktivitet, som går tilbake til førhistorisk tid. Kullet var en av bestanddelene i hulemalerier. Strekene ble trolig forsterket med at kull ble knust og tilsatt vann eller dyrefett, slik at det ble grøtaktig og så smurt på med fingrene. Jeg tenkte at dere kan utforske ulike måter å bruke kullet på. Jeg viser noen eksempler av tidligere studentarbeider mht. bruk av valør (toner i lys og mørke) strek og flater. Brita Skybak er utdannet ved akademiet og har vært aktiv kunstner siden 1995 www.skybak.net. Hun har undervist ved Oslo katedralskole i kunst, vært gjestelærer på kunstskoler og har også hatt kurs for voksne uten kjennskap faget. Alle som vil lære å tegne • Nybegynner nivå • Deltagerne tar med A3 tegneblokk • Brita tar med annet utstyr Gi eller ønsk deg et gavekort på tegnekurs eller skrivekurs. Ta kontakt så kan vi lage et spesialtilpasset skrivekurs. Timeplan Kl.11.00. – velkommen! - hvorfor kull Viser en presentasjon av ulike måter å tegne med kullet Jeg vil snakke om valør (farge i det svart-hvite) tekstur (ulike måter å lage flatpåstrek (uttrykket i en strek) komposisjon (billedelemententes plassering i flaten) kl. 12.30 Pause 10 min. Viser noen enkle prinsipper for 3 dimensjonal tegning Ta en av gjenstandene som du har med- eller som står på bordet - og Opppgv.1: Tegne den med volum – tredimensjonal LUNSJ kl. 14.30 - 15.00 Litt om komposisjon. Oppgv 2: Komposisjons session –øvelse. Pause 10 minutter Oppgv 3: Jeg har med utskrifter av foto i svart – hvitt. Du kan velge fra dem eller noe eget du har med. Gjengi dette i kull som en malerisk versjon med variasjonsmuligheter i flater og forenkling av motiv (hvis ønskelig) A3 eller A2 format. Åpen økt. Du kan velge hva du vil bruke tiden på den siste timene. Og jeg veileder dere i både valg av motiv og prosessen. Her kan dere ha mer enn et bilde pågående hvis dere ønsker. Kurset varer til Kl 18 TA MED : - A3 tegneblokk ( ikke skisse) - En eller gjerne flere gjenstander som betyr noe for dere - Et redskap - Noen utskrifter av sort hvitt foto ( for eksempel. avis, eller egen foto )…helst lite mennesker , da det er litt komplisert. Jeg har med mange utskrifter av diverse også: )

Påmeldingskjema

Pris: kr

* Må fylles ut

Hei, for å fullføre betalingen blir du sendt til en betalingsløsning. Når betalingen er utført vil du komme tilbake hit hvor du får en bekreftelse. Bekreftelse vil også bli sendt til deg pr. epost.