Tekstuniverset logo
Kurs

Skrivekurs med Trude Marstein og Bjarte Breiteig

Prosakurs med Trude Marstein og Bjarte Breiteig

  • StedSentralen i Oslo
    Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
  • Undervisningstid3. januar, 10. januar, 17. januar, 24. januar, 31. januar, 7. februar 14. februar, 21. februar Klokka 17 til 20 Møterom 202 Klokka 17 til 20
    8 kvelder
  • Siste kursdag21.02.2024
  • Pris11000 kr
    Ledige plasser

Innhold: Store deler av kurset vil bestå av gjennomgang av deltakernes tekster. Vi fokuserer på nærlesing: Hva skjer i møtet mellom tekst og leser? Hva gjør at teksten fungerer eller ikke? Vi ser på tema som etablering, perspektiv, dialog, struktur m.m., og det vil bli gitt rikelig med inspirerende spontanoppgaver. Målet er å gjøre deg mer bevisst på din egen skriving og hjelpe deg til å se nye muligheter. Om skrivkurs holderene: Breiteig og Marstein har begge bred erfaring som skrivekursholdere. De har undervist på landets forfatterstudier. Dette er første gang de holder kurs sammen – og de gleder seg! Søk om påmelding med en liten tekstprøve – én side til jorunn(a)tekstuniverset.no Dette for at vi vil forsikre oss om at du vil ha utbytte av kurset. Målgruppe for kurset: Kurset er for folk som skriver prosa. Novelle eller roman. Lurer du på om du er i målgruppa, kontakt jorunn(a)tekstuniverset.no Litt mer om kursholder Trude Marstein: Trude Marsteinpå har undervist på forfatterstudiet i Bø og i Tromsø, på Skrivekunstakademiet i Bergen, på Nansenskolen på Lillehammer. Hun debuterte i 1998 med prosasamlingen Sterk sult, plutselig kvalme som hun fikk Tarjei Vesaas` debutantpris for. Senere har hun utgitt romaner, essays og en barnebok, og hun har mottatt flere priser for sitt forfatterskap, blant annet Kritikerprisen i 2006 for romanen Gjøre godt. Hennes siste roman "Egne Barn" Har fått mye positiv oppmerksomhet og hun er blant våre aller beste romanforfattere. Litt mer om kursholder Bjarte Breiteig Bjarte Breiteig har gitt ut tre kritikerroste novellesamlinger Fantomsmerter, Surrogater og Folk har begynt å banke på. Hans første roman Mine fem år som far vakte stor oppsikt og høstet svært gode kritikker da den kom i 2014. I 2020 kom han med sin andre roman Tøyeneffekten. Den fikk strålende mottagelser av anmeldere og lesere. Målgruppe for kurset: Kurset er for folk som skriver prosa. Noveller eller roman. Lurer du på om du er i målgruppa, send en tekstprøve til jorunn(a)tekstuniverset.no Ta med deg matpakke og termos. Alternativt er det kafé på huset. https://www.sentralen.no/sentralen-kafe Deltagere Max antall deltagere: 12 (Dersom det blir færre enn 12 deltager går vi ned på antall undervisningstimer) Ved for få påmeldte, forbeholder vi oss retten til å avlyse kurset Facebook-gruppe: Vil du være med i en hemmelig facebook-gruppe for som skal delta dette kurset? I så fall gi beskjed ved påmelding. Det er ikke noe man må. All informasjon kommer på mail. Gavekort: Gi eller ønsk deg et gavekort på skrivekurs. Vi arrangerer skrivekurs for enhver smak. Ta kontakt så kan vi lage et spesialtilpasset skrivekurs.

Påmeldingskjema

Pris: kr

* Må fylles ut

Hei, for å fullføre betalingen blir du sendt til en betalingsløsning. Når betalingen er utført vil du komme tilbake hit hvor du får en bekreftelse. Bekreftelse vil også bli sendt til deg pr. epost.