Kristin: Også på dette kurset vil vi benytte oss av hukommelsen, sanseapparatet og vår egen minnebank som utgangspunkt for mange av skriveøvelsene, men denne gangen beveger vi oss også dypere inn i skriveteknikken. Hva skal til for at det blir god litteratur? Hvilke grep kan vi ta for at språket blir godt, at historien flyter og henger sammen? Vi skal blant annet innom karakterutvikling, dialog, synsvinkel og dramaturgi.
Den første kvelden bruker vi litt tid på å repetere verktøykassa fra minneskrivekurset, og så utvider vi, – hele tiden med utgangspunkt i morsomme skriveøvelser tilpasset de nye skriveverktøyene som trekkes inn.
Siden vi møtes fire ganger vil dere også få anledning til å jobbe med noen av tekstene mellom kurskveldene. Hjemmelekser altså.
Kursholder:
Kristin von Hirsch er filosofisk praktiker, forfatter og kursholder. Hun står blant annet bak de fire bestselgende bøkene om Barndom på 50-60-70- og 80-tallet, en ungdomsroman, ”Med på leken” (Gyldendal), og en filosofisk undringsbok for barn, ”Hvem vet, om sannhetens utallige ansikter” (Vega forlag). Hun har også skrevet for radio, film og scene.
Det er Kristins brede og mangslungne bakgrunn (personlig og profesjonelt) som har trukket henne mot eksistensfilosofien, og deretter ønsket om å kunne dele fra dette havet av menneskelig erfaring som filosofi jo er. Derfor filosofisk praksis. Eller hands-on-filosofi, som hun liker å kalle det, og som hun benytter seg av i alle kursene hun holder.
Utdanning: Filosofisk praktiker (NSFP) med en master i eksistensfilosofi (TF-UiO) og en cand.mag i religionssosiologi (HF-UiO) som grunnlag. Manusforfatter (NFI) og bibliotekar (HiO). Parallelt har hun arbeidet som fotograf og designer i en årrekke.
For mer info om Kristin: www.handsonfilosofen.no og www.kristinvonhirsch.no
Sted:
Sentralen i Oslo rom 204
Ta med deg matpakke og termos. Alternativt er det kafé på huset, og flere i nabolaget.
* For deg som ikke har deltatt på Kristins minneskrivekurs tidligere: Det er ingen absolutt forutsetning at du har gått på «nybegynnerkurset» for å bli med, men det er en stor fordel at du er litt vant med å skrive, og at du kanskje også har gått på andre skrivekurs.
Her kan du lese annonseteksten til ‘Å skrive frem minner’, som for øvrig settes opp igjen i september. Dette kurset er altså en oppfølger.
– Har du lyst til å utforske din egen hukommelse for å finne ut om det gjemmer seg mer der inne enn de ‘samme gamle’ historiene? Eller har du lyst til å bruke ditt eget liv som utgangspunkt for å skrive, men trenger litt drahjelp? Vi husker egentlig mye mer enn vi tror, og på dette kurset får vi fart på hukommelsen ved hjelp av en rekke enkle og morsomme minneteknikker som vi kombinerer med skriveøvelser. Det handler blant annet om å trigge sanseapparatet, for minner utløses av noe. En hendelse, en lyd, en smak, en lukt, et syn, en følelse. Dette skal vi benytte oss av, – hver for oss og i fellesskap, for den kollektive hukommelsen trigger ofte den personlige, og omvendt. For å få liv i tekstene skal vi også ta i bruk noen grunnleggende skriveverktøy. De bevisstgjør deg på hvordan du kan skrive variert og godt.