Tekstuniverset logo
Kurs

Å skrive frem minner – PÅBYGNINGSKURS – med Kristin von Hirsch

På oppfordring fra deltakere på kurset ‘Å skrive frem minner’ har Kristin laget et påbygningskurs der undervisningen legges opp som en videreføring av opplegget på "begynnerkurset". Det er også mulig for andre å melde seg på *, men du bør i så fall ha skrevet litt, gjerne gått på andre skrivekurs.

  • StedSentralen i Oslo
    Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
  • Undervisningstid09. 16. 23. og 30. oktober 2024 fra kl 18:00-21:00. Rom 202 på Sentralen i Oslo
    12 timer
  • Siste kursdag30.10.2024
  • Pris2900 kr
    Ledige plasser

Kristin: Også på dette kurset vil vi benytte oss av hukommelsen, sanseapparatet og vår egen minnebank som utgangspunkt for mange av skriveøvelsene, men denne gangen beveger vi oss også dypere inn i skriveteknikken. Hva skal til for at det blir god litteratur? Hvilke grep kan vi ta for at språket blir godt, at historien flyter og henger sammen? Vi skal blant annet innom karakterutvikling, dialog, synsvinkel og dramaturgi. Den første kvelden bruker vi litt tid på å repetere verktøykassa fra minneskrivekurset, og så utvider vi, – hele tiden med utgangspunkt i morsomme skriveøvelser tilpasset de nye skriveverktøyene som trekkes inn.  Siden vi møtes fire ganger vil dere også få anledning til å jobbe med noen av tekstene mellom kurskveldene. Hjemmelekser altså. Kursholder: Kristin von Hirsch er filosofisk praktiker, forfatter og fotograf/billedkunstner, grafisk designer og kursholder. Hun har skrevet flere bøker, blant annet bestselgerserien om barndom på 50, 60, 70 og 80-tallet. Hun er også utdannet bibliotekar og har en master i eksistensfilosofi og religion (UiO). Sted: Sentralen i Oslo rom 202 Ta med deg matpakke og termos. Alternativt er det kafé på huset, og flere i nabolaget. * For deg som ikke har deltatt på Kristins minneskrivekurs tidligere: Det er ingen absolutt forutsetning at du har gått på «nybegynnerkurset» for å bli med, men det er en stor fordel at du er litt vant med å skrive, og at du kanskje også har gått på andre skrivekurs. Her kan du lese annonseteksten til ‘Å skrive frem minner’, som for øvrig settes opp igjen i september. Dette kurset er altså en oppfølger. – Har du lyst til å utforske din egen hukommelse for å finne ut om det gjemmer seg mer der inne enn de ‘samme gamle’ historiene? Eller har du lyst til å bruke ditt eget liv som utgangspunkt for å skrive, men trenger litt drahjelp? Vi husker egentlig mye mer enn vi tror, og på dette kurset får vi fart på hukommelsen ved hjelp av en rekke enkle og morsomme minneteknikker som vi kombinerer med skriveøvelser. Det handler blant annet om å trigge sanseapparatet, for minner utløses av noe. En hendelse, en lyd, en smak, en lukt, et syn, en følelse. Dette skal vi benytte oss av, – hver for oss og i fellesskap, for den kollektive hukommelsen trigger ofte den personlige, og omvendt. For å få liv i tekstene skal vi også ta i bruk noen grunnleggende skriveverktøy. De bevisstgjør deg på hvordan du kan skrive variert og godt.

Påmeldingskjema

Pris: kr

* Må fylles ut

Hei, for å fullføre betalingen blir du sendt til en betalingsløsning. Når betalingen er utført vil du komme tilbake hit hvor du får en bekreftelse. Bekreftelse vil også bli sendt til deg pr. epost.